Cliënten aan het woord, naar eigen wens met naam of anoniem


"Ik heb Erica leren kennen als een coach die nieuwsgierig, vasthoudend     en doortastend is. Ze kan op een veilige manier heel goed confronteren en wist iedere keer de kern te raken! Iedere sessie betekent een verschuiving in denken en/of voelen. Erg goed!!"


Gelbrich Feenstra
Vaak kwam ik gestrest en moe binnen bij de coaching. Door vragen en interventies van Erica kwam ik weer bij mezelf. Betrokken en doorsnijdend was zij aanwezig. Een prettige combi. Gaandeweg leerde ik mijzelf te begeleiden en niet voortdurend teveel hooi op mijn vork te nemen en achter mijzelf aan te rennen. Ik heb veel aan de coachgesprekken gehad en tools meegekregen om steeds meer zelf stuurvrouw te kunnen zijn.


G.V.
‘De begeleiding van Erica is voor mij uitstekend verlopen. Ze weet heel goed te anticiperen op mijn hulpvraag met het gesprek, met meditatie, met lichaamswerk of werken met de stem. Met haar aanpak biedt ze veiligheid en is tegelijkertijd vasthoudend en confronterend. Dit heeft er toe geleid dat ik stress kan loslaten en weer in mijn kracht sta, ... weer kan zijn.’


Lonny Derwort
Het doel waarmee ik naar Erica kwam was om mijn eigen stem te (laten) horen. Ik houd van taal en kan daar erg van genieten, maar ik vind het lastig mezelf uit te drukken en aan anderen te laten horen wat ik vind en wil.

Door het spreken van oefeningen en teksten kwam ik tot rust en meer bij mezelf. Ik kon mijn speelsheid en levendigheid ervaren en kreeg er lol in mijn stem te laten horen. Dit ontroerde me ook.

Ik vond het frappant hoe we iedere keer weer uitkwamen bij één van de kernthema’s in mijn leven. Dank je wel!


M. K.
Het werken met ‘spreken en de stem’ heeft me veel gebracht.

Door een eerdere ontmoeting met Erica was me nog helderder geworden dat mijn thema ‘mezelf beter kunnen uiten’ zijn wortels heeft in mijn jeugd. Ik wist dat nu de tijd rijp was er echt iets mee te doen.

Ik had al eens eerder een cursus: … spreken in het openbaar… gedaan en …vergadertechniek…. Maar dat had me niets geholpen, wel besefte ik toen dat het durven spreken geen trucje is; dat het van binnen uit moet komen.


Ik vond het heel waardevol dat Erica de situaties die ik inbracht kon verbinden met de spraakoefeningen die we deden, zo werd het heel praktisch en concreet.


Wat er zoal gebeurd is:

- Ik ben veel milder naar mezelf, minder veroordelend.

  1. -Ik ben me bewust geworden dat ik steeds bevestiging zoek bij een ander; dat doe ik al veel minder, durf meer te staan voor wat ik wil en wat ik belangrijk vind.

- Ik weet beter wat ik voel en denk, durf veel beter het roer in eigen hand te nemen.

  1. -Ik ben veel rustiger, ik heb gezien dat al dat gevlieg en geren van mij te maken heeft met plichtsgevoel, dat niet vrij is omdat het te maken heeft met bestaansrecht verwerven. Ik realiseer me steeds vaker dat ik er ‘ben’ en het niet hoef te ‘verdienen’!

- Ik oefen om in een gesprek present te zijn en het ook ‘niet te mogen weten’.


Mijn eigen conclusie is dat ik veel minder een gevangene ben van mezelf. En daar ben ik heel blij mee.


C. J.
Meditatiecursus


Hoewel de meditatiecursus kort was (5 avonden), heeft het me zeker rust en inspiratie gegeven.

Het was een levendig geheel, want we zaten niet alleen maar; we begonnen de avond steeds met heel gevarieerd lichaamswerk.

Hierdoor werd het gemakkelijker om met mijn aandacht bij mijzelf te blijven.

Ook de meditatie-oefeningen waren verfrissend en werden heel vrijlatend begeleid.

Echt een heel fijne cursus waarin ik even alle tijd en ruimte voor mezelf had!


Ariane ten BoomTerug naar: Startpagina